ثبت شرکت تضامنی|نام شرکت تضامنی|انحلال شرکت تضامنی و ثبت آن
ثبت شرکت تضامنی چیست؟
وب سایت حقوقی یاروکیل به معرفی و بررسی تخصصی ثبت شرکت تضامنی چیست؟و شرایط ثبت شرکت تضامنی پرداخته تا به بهترین نحو شما را از حق و حقوقتان آگاه سازد.
مقدمه ثبت شرکت تضامنی :

افراد ، در سطح جامعه ، برای انجام فعالیت های تجاری خود ، ممکن است که از قالب شرکت های تجاری استفاده کنند .
شرکت ، به اجتماع دو یا چند نفر تحت عنوان شریک ، سهامدار و یا موسس گفته می شود که در راستای رسیدن به اهداف کوتاه مدت و یا بلند مدت که معمولا نیز تجاری است با یکدیگر شراکت می کنند .
شرکت های تجاری ، دارای شخصیت حقوقی مستقل از شرکای خود بوده و بنابراین می توانند مستقلا به انجام فعالیت های تجاری پرداخته و طرف معامله واقع شوند .
بر اساس نوع شرکت ، میزان مسئولیت اعضا و قواعد حاکم بر ان مشخص می شود .
در قانون تجارت به موجب ماده ی ۲۰ ، هفت نوع شرکت تجاری معرفی شده است که قانون گذار به تفصیل به مقررات حاکم بر هر یک پرداخته است .
انواع شرکت های تجاری :
- شرکت نسبی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت تضامنی
- شرکت سهامی ( عام و خاص )
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
- شرکت با مسئولیت محدود
یکی از انواع شرکت های تجاری ، شرکت تضامنی می باشد که جهت انجام امور و فعالیت های بازرگانی و تجاری میان دو یا چند نفر تشکیل و تاسیس می شود .
مطابق ماده ی صد و نود و پنج قانون تجارت ، شرکت های تجاری ، موظف به ثبت شرکت می باشند .
در این مقاله ، به بررسی چگونگی و مراحل ثبت شرکت تجاری تضامنی می پردازیم .
تشکیل شرکت تضامنی :
پیش از بررسی چگونگی و نحوه ی ثبت شرکت تضامنی ، لازم است که در خصوص نحوه ی تشکیل یک شرکت تجاری تضامنی ، مطالبی بیان شود .
به موجب ماده ی صد و هجده قانون تجارت ، شرکت تضامنی ، زمانی تشکیل خواهد شد که تمامی سرمایه ی نقدی ، تادیه و تمامی سرمایه ی غیر نقدی ، تقویم و تسلیم شده باشد .

ثبت شرکت تضامنی :
برای ثبت شرکت تضامنی ، مراحل مختلفی وجود دارد که باید هر یک ار این مراحل ، با دقت و صبر کافی پیگیری شود تا امر ثبت شرکت انجام شود .
مراحل ثبت شرکت :
- در ابتدای امر ، باید مدارک لازم جهت ثبت شرکت جمع اوری شود .
مدارک هویتی لازم جهت ثبت عبارت است از :
- کپی شناسنامه
- کپی کارت ملی
- گواهی عدم سوء پیشینه ( استعلام عدم سوء پیشینه ، با استفاده از کد ملی شخص انجام می گیرد )
با مراجعه به سایت اداره ی کل ثبت شرکت ها در سامانه ی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، در این سایت ثبت نام کرده و فرم های مربوطه را باید پر کنید .
در این فرم ها ، باید نام شرکت را که دارای اهمیت بسیاری است ، ذکر نمایید .
نام شرکت تضامنی :
در خصوص نام شرکت تجاری تضامنی ، ماده ی صد و هفده قانون تجارت بیان می دارد که لزوما باید عبارت ” شرکت تضامنی ” و حداقل نام یکی از شرکا ذکر شود .
اگر نام شرکت تضامنی ، متضمن نام تمامی شرکا نباشد ، باید بعد از اسم شرکت و یا نام شرکایی که ذکر شده است ، عباراتی هم چون ” و شرکا ” و یا ” و برادران ” قید شود .
پس از وارد کردن نام شرکت ، باید موضوع فعالیت شرکت و مدت شرکت ، نشانی و میزان سرمایه ی شرکت نیز بیان شود .
شرکت های تضامنی ، شرکت های موضوعا تجاری می باشند و بنابراین ، موضوع فعالیت شرکت، لزوما باید انجام امور تجاری و بازرگانی باشد . بنابراین ، اشخاص پیش از ثبت شرکت ، باید زمینه ی کاری خود را مشخص کرده و از داشتن تخصص و مهارت لازم در خصوص فعالیت مورد نطر خود ، اطمینان حاصل نمایند .
- گام بعد در ثبت شرکت ، مشخص کردن افرادی است که در سمت های مختلف شرکت تضامنی ، قرار می گیرند. فلذا باید نام شرکا و میزان سهم و سرمایه ی هر یک از ان ها در شرکت نیز مشخص و تعیین شود .

به موجب مقررات قانون تجارت ، انتخاب افراد در سمت های زیر ، به موجب توافق شرکا و تصمیم مجامع عمومی شرکت می باشد .
- مدیر عامل
- رئیس هیات مدیره
- نائب رییس هیات مدیره
- عضو هیات مدیره
در صورتی که شرکا و موسسین ، برای شرکت تضامنی ، شعب دیگری را نیز پیش بینی کرده باشند ، باید مشخصات هر یک از شعب نیز تعیین و مشخص شده و ذکر شود .
- مفاد شرکت نامه باید در دفتر ثبت شرکت ها ثبت شده و جهت اطلاع عموم اگهی شود .
شرکای شرکت تضامنی ، می توانند شرکت نامه را در دفاتر اسناد رسمی نیز ثبت نمایند و این امر ایرادی ندارد اما در این صورت متحمل پرداخت دو حق الثبت خواهند شد . یک بار جهت ثبت در دفتر اسناد رسمی و یک بار هم جهت ثبت در اداره ی ثبت شرکت ها .
تفاوت اساسنامه و شرکت نامه :
اساسنامه سندی است که در شرکت های سهامی و شرکت تعاونی ، وجود و تنظیم ان الزامی می باشد اما در شرکت های دیگر الزامی به تنظیم اساسنامه وجود ندارد .
شرکت نامه در واقع عقد شرکت می باشد و جهت ثبت شرکت تضامنی ، تنظیم ان الزامی می باشد .
- از دیگر مدارکی که جهت ثبت شرکت باید تهیه و به اداره ی ثبت شرکت تسلیم شود ، مدارک زیر می باشد .
- ۲ نسخه از اساسنامه ی تکمیل شده
- دو نسخه از شرکت نامه ی تکمیل شده
- دو نسخه از تقاضا نامه ی تکمیل شده
- ارائه ی اصل مجوز فعالیت از مراجع ذی صلاح ( در مواردی که ثبت موضوع شرکت ، نیاز به اخذ مجوز داشته باشد . )
- ارائه ی دو نسخه از صورت جلسه ی هیات مدیره
- دو نسخه از صورت جلسه ی مجمع عمومی موسس
- پس از ان که مدارک و اطلاعات فوق ، در سایت اداره ی کل ثبت شرکت ها ، ثبت شد ، با تایید این مدارک توسط اداره ی ثبت شرکت ها ، برای متقاضی شماره ی ثبت ارسال می شود .
- پس از آن ، باید ثبت شدن شرکت در یک روزنامه ی رسمی که مورد تایید وزارت دادگستری و اداره ی ثبت شرکت ها می باشد ، آگهی شده و در این اگهی ، اطلاعاتی هم چون نام شرکت ، نوع فعالیت ان و مدت شرکت و .. باید قید شود .
انحلال شرکت تضامنی و ثبت آن :
ماده ی صد و سی و شش قانون تجارت ، به مواردی که شرکت تضامنی به موجب ان منحل می شود پرداخته است .
مواردی همچون تراضی تمامی شرکا انقضای مدت شرکت می تواند منجر به انحلال شرکت تضامنی شود
شرکای شرکت تضامنی ، موظف خواهند بود که انحلال شرکت تضامنی را با تسلیم مدارک مقرر ، در ابتدای امر در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسانند .
پس از آن انحلال شرکت را به هزینه خود شرکت ، توسط اداره ی ثبت محل در روزنامه رسمی و همچنین یکی از جراید کثیرالانتشار موجود در مرکز اصلی شرکت منتشر نمایند .
نتیجه گیری ثبت شرکت تضامنی :
شرکت تضامنی ، به عنوان یکی از مهمترین شرکت های شخص در نظام حقوقی ایران دارای یک سری قواعد و احکام خاص می باشد که قانون گذار ذیل مواد ۱۱۶ تا ۱۴۰ قانون تجارت آن پرداخته است .
به موجب ماده ۱۹۵ قانون تجارت اشخاص ملزم به ثبت شرکت تجاری تضامنی می باشند .
از جمله دلایلی که اشخاص را به ثبت شرکت تضامنی ، مکلف می کند این است که اشخاص ثالث جهت برقراری ارتباط مالی با شرکت در صورتی که شرکت تضامنی به ثبت نرسیده باشد ، اعتماد لازم را ندارند .

از سوی دیگر در مراجع رسمی و قضایی تا زمانی که شرکت به ثبت نرسیده باشد ، امکان فعالیت هایی همچون حضور در مناقصه ها و مزایده ها وجود ندارد و همچنین شرکت تضامنی در صورتی که به ثبت نرسیده باشد ، امکان برخورداری از مزایای در نظر گرفته شده برای شرکت های تجاری ، همچون امکان دریافت وام و تسهیلات را نخواهد داشت .
جهت ثبت شرکت تضامنی مدارکی مورد نیاز می باشد که این مدارک باید به اداره ثبت شرکت ها تسلیم شده تا این سازمان به بررسی و به تایید آن ها اقدام کند .
از جمله مدارکی که جهت ثبت شرکت تضامنی مورد نیاز می باشد ، شرکت نامه است .
شرکت نامه در واقع همان عقد شرکت میان موسسین آن می باشد که حاوی اطلاعات ارزشمندی در خصوص نام شرکت ، میزان مسئولیت شرکا ، میزان سرمایه ، نوع فعالیت شرکت و سایر موارد مرتبط با شرکت می باشد .
برای ثبت شرکت تضامنی ، مدارک دیگری همچون تقاضانامه تکمیل شده ، صورتجلسه هیئت مدیره ، صورتجلسه مجمع عمومی موسس و مدارکی که به وسیله آن احراز هویت انجام می شود لازم می باشد .
بنابراین در گام اول برای ثبت یک شرکت تضامنی لازم است که مدارک مورد نیاز که در این مقاله به تفصیل به آن ها اشاره شد جمع آوری شود .
یکی از این مدارک همان طور که گفتیم ، شرکتنامه شرکت تضامنی است که شرکا باید پیش از به ثبت رساندن شرکت در جهت تنظیم آن اقدام نمایند .