وکیل جرایم رایانهای در شیراز|مشاوره تلفنی رایگان و 24 ساعته
وکیل جرایم رایانهای در شیراز
وب سایت حقوقی یاروکیل
وکیل در شیراز و مشاور حقوقی
قبول وکالت در دعاوی
حقوقی
خانواده
کیفری
تصادفات
انقلاب

وکیل پایه یک جرایم رایانهای در شیراز
شکل جدیدی از جرایم است که با توسعه زود هنگام و گسترش رایانه ها از طریق رایانه در محیط سایبری اتفاق میافتد .
جرایم رایانهای و وکیل آن در شیراز
جرایمی مانند جعل و کلاهبرداری و سرقت رایانهای را می توان با کلیات قانون مجازات اسلامی مورد بررسی و ملاحظه قرار داد. اما جرم هایی نظیر دسترسی غیر مجاز و استفاده از پهنای باند بین المللی و غیره دارای وجوه گسترده ای هستند. که متخصص شدن در آن حوزه و درک مفاهیم و جرم های مربوط به آن نیازمند پیشینه و تجربه ی زیادی در این زمینه و کار کردن عملی می باشد.
ضرورت نیاز به وکیل جرایم رایانه ای در شیراز
ارتکاب این دسته از جرایم، نیازمند درک صحیح از روند اجرای آن می باشد. چون این دسته از جرائم، جرایمی تخصصی است و به منظور دفاع یا اقامه ی شکایت حتماً باید از وکیل متخصص در این حوزه استفاده نمود. واضح هست که در مسیر دادرسی، این امکان وجود دارد که با توجه به تخصصی بودن موضوع، بخشی از جنبه های مختلف موضوع به کارشناس متخصص در این زمینه واگذار شود و البته کارشناس متخصص در این مورد به آسانی قادر است اشکالات را تشخیص دهد.
در شرایطی که اقامه ی دعوا به شکل درست آن صورت نگرفته باشد، این امکان وجود دارد که موکل مسیر پیچیده و ناهمواری برای احقاق حق خود طی کند یا اصلاً دعوای او او زایل شود. از سوی دیگر جهت شرح دعوا شفاف سازی وجوه مشخص و غیر مشخص پرونده نسبت به کارشناس و قاضی، نیاز به حضور وکیل در این زمینه بیش از پیش محسوس است. بناابراین بسیار پیشنهاد میشود، در این موضوع از دعاوی از وکیلان متخصص در این زمینه بهره گرفته شود و برای درک و تشخیص موضوع مختلف به دعاوی تخصصی باید از وکلایی که در این موضوع تجربه عملی زیادی دارند، بهره گرفت.

مقصود از جرم دسترسی غیر مجاز چیست
افرادی که دارای صلاحیت لازم نیستند، چنان چه به اطلاعات محافظت شده ای دسترسی بیابند، این عمل بزه تلقی شده و برای آن مجازاتی پیش بینی شده است.
شنود غیرمجاز چیست
در شنود غیرمجاز ، شنود اطلاعات در هر یک از روش های انتقال اطلاعات یعنی الکترونیکی یا غیر الکترونیکی انجام می شود و از جمله جرایم مدرن می باشد که با پیشرفت تکنولوژی بسیار توسعه یافته است. در ماده ۲ قانون جرایم رایانهای در مورد شنود رایانهای بیان شده است که چنان چه هر فردی به شکلی غیر مجاز و یا در حال انتقال ارتباطات غیر عمومی یعنی خصوصی ، سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا امواج الکترومغناطیسی یا نوری را مورد شنود قرار دهد، مجرم تلقی می شود.
جعل رایانهای چیست؟
در ماده ۶ قانون جرایم رایانهای در تعریف جعل رایانهای چنین آمده است که اگر کسی به شکل غیر مجاز مرتکب اعمالی از این دست شود، جعل رایانهای کرده است و مجرم به حبس از یک تا پنج سال و یا جزای نقدی از ۲۰ میلیون ریال تا ۱۰۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم می شود.
-اگر شخص اطلاعات قابل استناد را تغییر دهد یا اطلاعاتی را به شکل متقلبانه ایجاد یا وارد کند.
-اگر اطلاعات یا علامت های موجود در کارت های حافظهی قابل پردازش در شبکههای رایانهای و مخابراتی و تراشه ها را تغییر دهد یا دادهها یا علائم راجع به آنها را به شکل متقلبانه ای وارد نماید یا ایجاد نماید.
در ماده ی مذکور، ساختن یا تغییر دادن، رفتار مادی ضروری، برای احراز جرم جعل رایانه ای می باشد. پس این جرم با یک فعل مثبت انجام می شود. یعنی حتماً مرتکب باید ایجاد تغییر یا وارد کردن اطلاعات یا علائم روی داده ها مرتکب آن شود. مثلاً اگر یک نفر از یاد ببرد که اطلاعات ضروری را در سیستم وارد نماید، فعل او مثبت نیست و جعل رایانهای انجام نداده است . چون اطلاعاتی را وارد نکرده یا تغییر نداده است.
جرم علیه عفت و اخلاق عمومی
بر اساس ماده ۱۴ اگر کسی از طریق شبکههای رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای اطلاعات، موضوعات مستهجن را انتشار دهد یا پخش کند یا مورد معامله قرار دهد یا با نیت تجارت یا فساد تولید نماید یا نگهداری و ذخیره کند، جرم علیه عفت و اخلاق عمومی را مرتکب شده است. مرتکب به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از پنج تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
منظور از محتویات مبتذل، آثاری می باشد که دارای تصاویر زشت باشد. آثار مستهجن و صور قبیحه در قانون به وسیله ی قانون گذار از هم متمایز شده است. و امکان این که مورد از مصداق های فساد فی الارض واقع نشود به صفر رسیده است. با توجه به این که تهدید و تحریک افراد به منظور دسترسی به این محصولات و یا آسان نمودن دسترسی آن ها و آموزش هم، جرم شناخته شده و واجد مجازات خواهد بود.
مصادیق جرم رایانهای علیه عفت و اخلاق عبارت است از:
– انتشار صوت و تصویر و فیلم و متون غیر اخلاقی
– روسپیگری از طریق رایانه
– قوادی مثل زنا، لواط و مساحقه
– توریسم انحرافات جنسی
– هرزه نگاری یا پورنوگرافی کودکان و بزرگسالان
– ترویج برده داری جنسی
– رواج روابط جنسی آزاد
-قاچاق جنسی افراد

سرقت رایانه ای
در ماده ۱۲ قانون جرائم رایانهای چنین بیان شده است که چنان چه کسی به شکلی غیر مجاز، اطلاعات متعلق به شخص دیگر را بدزد اگر این اطلاعات در اختیار صاحب اطلاعات باشد، برای تحقق این جرم باید شروطی در نظر گرفته شود. میزان جزای نقدی سرقت رایانهای برای بار اول شش تا پنجاه میلیون ریال و برای دفعه دوم از ۲۰ تا ۸۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
رفتار مجرمانه در سرقت رایانه ای برابر با ربودن است. دزدیدن در سرقت رایانهای به دوشکل محقق می شود: در روش اول بعد از سرقت اطلاعات و داده های متعلق به شخص دیگر، صاحب اطلاعات از اطلاعات به سرقت رفته محروم می شود. هیچ اثری از آن برایش باقی نمی ماند. مثل سرقت از طریق کات کردن. در روش دیگر بعد از آن که سرقت رایانه ای اتفاق افتاد، یک نسخه از اطلاعات هم چنان در اختیار صاحب دادهها باقی می ماند که عموما این شکل از سرقت با کپی کردن محقق می شود.
کلاهبرداری رایانه ای
بر اساس ماده ۱۳ اگر کسی به شکل غیر مجاز از شبکههای رایانهای یا مخابراتی استفاده کند و اعمالی نظیر وارد کردن تغییر محو ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن شبکه پول یا مال یا منفصل یا خدمات یا امتیازات مالی برای خودش یا دیگری به دست آورد کلاهبرداری رایانه ای کرده است.
هر شکل از کلاهبرداری که به وسیله رایانه اتفاق میافتد کلاهبرداری رایانه ای نخواهد بود. این جرم در فضای خاصی قابلیت ارتکاب دارد. آن هم در فضای مجازی و میان داده های رایانه ای و سامانه های کامپیوتری می باشد .
با توجه به نظر وکیل در شیراز اگر بخواهیم تفاوت آن را با کلاهبرداری سنتی مطرح کنیم، باید بگوییم که کلاهبرداری سنتی در دنیای واقعی اتفاق میافتد و بزه دیده فریب خورده و مالش را در اختیار کلاهبردار می گذارد. اما در کلاهبرداری رایانه ای شخص کلاه بردار به وسیله فضای مجازی با تغییر داده ها و مشخصات فرد چه بسا بدون این که بزه دیده مطلع از این موضوع باشد، اموال وی را می .برد مثلا ممکن است کلاهبردار به وسیله فضای مجازی در اطلاعات حساب بانکی افراد دست کاری نموده و هر آن چه در حساب او وجود دارد را برداشت کرده و به حساب خود واریز کند.
این را هم باید در نظر داشت که چنان چه فردی ناشناس به وسیله تلفن با فرد دیگری تماس گرفته و او را فریب داده و وسیله صندوق خودپرداز بانک با ارائه دستورات متقلبانه پول را از حساب قربانی خارج نموده و به حساب خود واریز کند با وجود آن که بزه دیده اقدامات بانکی را خودش با میل خود انجام داده اما این عمل مصداق اقدامات متقلبانه و از مصادیق کلاهبرداری می باشد.
در ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری تشخیص مصداق کلاهبرداری بر عهده مرجع قضایی گذاشته شده است. به کلاهبرداری رایانهای اسامی کلاهبرداری اینترنتی یا کلاهبرداری آنلاین هم تعلق می گیرد.
هتک حیثیت و توهین و نشر اکاذیب به وسیله رایانه و شبکه مجازی
ماده ۱۶ و ۱۷ و ۱۸ قانون جرایم رایانهای چنین آمده است که:
چنان چه کسی از طریق شبکههای رایانهای یا مخابراتی چه صوتی چه تصویری یا فیلم خصوصی و خانوادگی یا رازهای دیگران را بدون توافق با او و غیر از موارد قانونی، انتشار دهد یا در دسترس دیگران بگذارد به شکلی که سبب آسیب حیثیتی به او شود، مرتکب جرم رایانهای شده است.
اگر کسی با نیت ضرر زدن به دیگری یا تشویش اذهان عمومی و مقامات رسمی از طریق شبکه های رایانه ای یا مخابراتی اخبار دروغی را منتشر کند یا در دسترس دیگران بگذارد یا به همان نیت اقداماتی برخلاف واقع مستقیماً یا به شکل نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی به صورت واضح یا تلویحی نسبت دهد، مرتکب جرم هتک حیثیت و توهین و نشر اکاذیب به وسیله فضای مجازی شده است.
تروریست رایانهای
از جرایم سایبری بین المللی و بین الملل دولتی می باشد. آثار مخربی در روابط دولت ها به وجود می آورد. جرم های سایبری سازمانی قادر است جنگ میان دولتها را سبب شود. تروریست های رایانهای همچون تروریست های معمولی اهداف سیاسی برای ارتکاب جرم دارند. نکته قابل توجه این که، خطر آن ها فقط محدود به رایانههای دولتی نیست.
چه بسا سیستم های شرکت های خصوصی و حتی غیر انتفاعی هم در معرض آسیب آن ها واقع میشود. با توجه به اهداف سیاسی خاصی که دسته های تروریستی مدنظر قرار می دهند، احتمال دارد که به هر رایانهای که محتوای مورد نظر آن ها را در اختیار داشته باشند حمله کنند. البته رایانه های دولتی مضاف بر تروریست ها عمو ما مورد حمله ی جاسوسان هم واقع می شوند. احتمال جرایم رایانه سیاسی با افزایش مهارت تعداد زیادی از افراد در زمینه برنامه نویسی و وارد شدن به سیستم های رایانه ای روز به روز در حال افزایش است. تروریسم و جاسوسی رایانهای صرفاً تهدیدی برای شبکههای رایانه ای نیستند.
