وکیل دادگاه انقلاب در اصفهان|مشاوره تلفنی سریع و 24 ساعته
وکیل دادگاه انقلاب در اصفهان
وب سایت حقوقی یاروکیل
وکیل در اصفهان و مشاور حقوقی در اصفهان
انواع صلاحیت دادگاه انقلاب در اصفهان
صلاحیت محاکم به دو نوع صلاحیت ذاتی و صلاحیت محلی تقسیم می شود .

صلاحیت ذاتی :
صلاحیت ذاتی هریک از محاکم رسیدگی کننده را با توجه به سه معیار صنف ، نوع و درجه تعیین می کنند .
صنف : این معیار مبین این است که مرجع رسیدگی کننده آیا یک مرجع قضایی می باشد و یا یک مرجع اداری است .
نوع : در این معیار ، دو دسته مرجع رسیدگی کننده از یکدیگر تفکیک می شوند ؛ مراجعی که دارای صلاحیت عام هستند ، که اصطلاحاً به آن مراجع عمومی گفته می شود و همچنین مراجعی که به صورت خاص دارای صلاحیت می باشند ، که اصطلاحاً به آن مراجع استثنایی و یا اختصاصی گفته می شود .
درجه : برخی از مراجع صلاحیت رسیدگی نخستین دعوا را دارند و یک پرونده در ابتدا باید در این مراجع مورد رسیدگی قرار گیرد و برخی از مراجع دیگر نیز آرای صادر شده در مراجع بدوی یا نخستین را مورد رسیدگی مجدد قرار می دهند . درجه این مراجع بالاتر از مراجع بدوی می باشد .
صلاحیت محلی :
پس از آن که صلاحیت ذاتی یک مرجع رسیدگی کننده را تعیین کردیم باید ببینیم که مرجع رسیدگی کننده حاضر در کدام محل صلاحیت رسیدگی به دعوا را دارد .
به طور مثال در تمامی استان ها دادگاه انقلاب وجود دارد باید بدانیم که جرم ارتکابی در صلاحیت دادگاه انقلاب کدام استان می باشد و به این امر صلاحیت محلی گفته می شود .
عدول از صلاحیت ذاتی امری غیر ممکن می باشد زیرا قواعد مرتبط با صلاحیت ذاتی از جمله قواعد عامل است اما عدول از صلاحیت محلی ، گاهی اوقات ممکن می باشد .
اصولاً دادگاهی صالح به رسیدگی می باشد که جرم در حوزه قضایی آن دادگاه واقع شده باشد مگر آنچه که به موجب امر قانون گذار ، دادگاهی غیر از دادگاه محل وقوع جرم برای رسیدگی به جرم ارتکابی صالح باشد

.
دادگاه انقلاب چیست؟
دادگاه انقلاب ، به عنوان یکی از مراجع قضایی می باشد که صلاحیت رسیدگی به برخی از جرایم خاص تصریح شده در قوانین را دارا می باشد .
با توجه به این امر در می یابیم که دادگاه انقلاب یک مرجع اختصاصی رسیدگی کننده به جرایم کیفری می باشد .
دادگاه انقلاب به صورت بدوی رسیدگی به دعوا را برعهده دارد و آرای صادر شده از این دادگاه حسب مورد قابل تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان و یا قابل فرجام در دیوان عالی کشور می باشد .
جرایم در صلاحیت دادگاه انقلاب :
در ماده ۳۰۳ قانون آیین دادرسی کیفری ، رسیدگی به جرایم زیر در صلاحیت دادگاه انقلاب قرار دارد :
- رسیدگی به جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور
- محاربه
- افساد فی الارض
- بغی
- تبانی و اجتماع علیه نظام جمهوری اسلامی ایران
- اقدام مسلحانه و یا احراق ،تخریب و اتلاف اموال به قصد مقابله با نظام
- توهین به مقام بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران و یا توهین به مقام معظم رهبری
- تمامی جرایم مرتبط با مواد مخدر روانگردان و همچنین پیش سازهای آن
- قاچاق اسلحه مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل همچون مواد محترقه و منفجره یا گازهای اشک آور و وسایل شوک دهنده
- سایر جرایمی که به موجب قوانین خاص در صلاحیت دادگاه انقلاب قرار دارد .
همچون رسیدگی به برخی از جرایم قاچاق کالا و ارز که در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ و یا رسیدگی به جرایم مطرح شده در قانون تخلفات مربوط به امور سمعی و بصری و همچنین جرایم ذکر شده در قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و مواد خوردنی و آشامیدنی مصوب ۱۳۳۴ که در صلاحیت دادگاه انقلاب قرار گرفته است .
قاچاق کالا و ارز :
اصولاً رسیدگی به جرایم قاچاق کالا و ارز ، در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی قرار دارد اما به موجب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ ، رسیدگی به برخی از مصادیق که قاچاق کالا و ارز که دارای شرایطی خاص هستند ، در صلاحیت دادگاه انقلاب قرار گرفته است .
در صورتی که قاچاق انجام گرفته دارای یکی از شرایط زیر باشد ، دادگاه انقلاب به جرم ارتکاب یافته شده رسیدگی خواهد کرد .
- سازمان یافته بودن قاچاق کالا و ارز به این معنا که قاچاق کالا و ارز توسط گروهی که از سه نفر یا بیشتر تشکیل شده است انجام گرفته باشد .
- حرفه ای بودن قاچاق کالا و ارز در صورتی این عمل را حرفه ای می نامیم که بیش از سه بار انجام یافته و در هر بار کالا و یا ارزی به ارزش بیش از یک میلیون تومان قاچاق شده باشد .
- اگر کالای قاچاق شده ممنوع باشد .
- در صورتی که برای قاچاق کالا و ارز مجازاتی همچون حبس و یا انفصال از خدمات دولتی در نظر گرفته شده باشد .
وکیل-دادگاه-انقلاب-در-اصفهان
استثنای صلاحیت محلی :
جرایم ارتکاب یافته توسط اشخاص دارای سمت های ذکر شده در ماده ۳۰۷ و ۳۰۸ قانون ایین دادرسی کیفری(وکیل کیفری در اصفهان) ، که در صلاحیت دادگاه انقلاب باشد ، در برخی از موارد ممکن است در دادگاه انقلاب خارج از محل وقوع جرم رسیدگی شود .
در صورتی که مرتکب جرم از اشخاصی باشد که در ماده ۳۰۷ قانون آیین دادرسی کیفری ذکر شده است رسیدگی به جرم در صلاحیت محاکم قضایی دادگاه شهرستان تهران قرار دارد .
اگر مرتکب جرم از اشخاص ذکر شده در ماده ۳۰۸ قانون آیین دادرسی کیفری باشد ، رسیدگی به جرم در صلاحیت محاکم قضایی شهرستان مرکز استان می باشد .
جرایم اطفال و نوجوانان :
با توجه به خصوصیت ویژه مرتکبان این گونه جرایم ، قانون گذار اقدام به تفکیک مرجع قضایی رسیدگی کننده به جرایم ارتکاب یافته توسط اطفال و نوجوانان از سایر مراجع کرده است .
رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان به طور معمول در صلاحیت دادگاه اطفال و نوجوانان قرار دارد .
در صورتی که جرم ارتکاب یافته مستوجب مجازات سلب حیات ، حبس ابد ، قطع عضو یا جنایت عمدی علیه تمامیت جسمانی افراد با میزان دیه نصف دیه کامل و یا بیش از آن باشد و همچنین در صورتی که مستوجب مجازات تعزیری درجه یک تا سه باشد و مرتکب جرم شخص بالغ زیر ۱۸ سال باشد ، رسیدگی به این جرایم در صلاحیت دادگاه کیفری یک ویژه نوجوانان قرار دارد .
با توجه به این امر ، دادگاه انقلاب در هیچ صورت برای رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان ، صالح نمی باشد . البته اگر زمان شروع به رسیدگی به جرم ، زمانی باشد که مرتکب جرم از سن ۱۸ سالگی عبور کرده باشد ، در این صورت رسیدگی به جرم اگر در صلاحیت دادگاه انقلاب باشد ، دادگاه انقلاب صالح با توجه به شرایط خاص رسیدگی به جرایم اطفال و نوجوانان ، به جرم ارتکاب یافته رسیدگی خواهد کرد .
تشکیلات قضایی :
اصولاً رسیدگی در دادگاه انقلاب ، توسط یک رئیس و یا یک دادرس علی البدل انجام می گیرد .
قانون گذار در برخی از جرایم با توجه به اهمیت آن و شدت مجازات در نظر گرفته شده برای آن ها ، رسیدگی به جرم را در دادگاه انقلاب توسط یک قاضی و دو عضو مستشار قرار داده است .
این جرایم مستوجب مجازات زیر هستند :
- سلب حیات
- قطع عضو
- حبس ابد
- جنایات علیه تمامیت جسمانی افراد با میزان دیه نصف دیه کامل یا بیشتر
- مجازات تعزیری درجه یک تا سه
اعتراض به آرا :
اصولاً در صورتی که رای صادر شده از دادگاه انقلاب قابل اعتراض باشد این اعتراض در صلاحیت دادگاه تجدید نظر استان قرار دارد .
قانون گذار با توجه به اهمیت برخی از جرایم اعتراض به آن ها را در صلاحیت دیوان عالی کشور قرار داده است .
جرایم که دارای مجازات زیر هستند ، قابل فرجام در دیوان عالی کشور می باشند .
- جرایم مستوجب مجازات سلب حیات
- حبس ابد
- قطع عضو
- جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی افراد به میزان دیه آن ها نصف دیه کامل و یا بیش از آن باشد .
- مجازات تعزیری درجه یک تا سه
وکیل-دادگاه-انقلاب-در-اصفهان
وکالت در دادگاه انقلاب :
برای انجام امر وکالت در دادگاه انقلاب وکیل باید لزوماً از جمله وکلای دادگستری باشد که دارای پروانه وکالت معتبر از کانون وکلای دادگستری و یا مرکز وکلای قوه قضاییه است .
اصولاً افراد می توانند تا دو وکیل در محکمه به همراه خود داشته باشند .
در برخی از جرایم با توجه به اهمیت آن ها قانون گذار همراه داشتن ۳ وکیل را نیز مجاز دانسته است .
این جرایم مستوجب مجازات حبس ابد ، سلب حیات ، قطع عضو مجازات تعزیری درجه یک تا سه و همچنین جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی افراد که میزان دیه آن نصف دیه کامل و یا بیشتر ، هستند .
وکلایی که در دادگاه انقلاب به امر وکالت می پردازند ، باید نسبت به قوانین کیفری و همچنین رویه حاکم بر دادگاه های انقلاب آگاهی و اشراف کامل داشته باشند تا بتوانند موکل خود را از مجازات در نظر گرفته شده در قانون که اغلب مجازاتی سنگین می باشند معاف کرده و یا آن که تاثیری در خصوص تخفیف مجازات داشته باشند .
با توجه به عواقب و نتایج احتمالی پرونده های مطرح شده در دادگاه انقلاب افراد باید در انتخاب وکیل خود جوانب احتیاط را رعایت کرده و با بررسی و تحقیق در پرونده کاری وکیل و همچنین سوابق او در پرونده های کیفری ، پیگیری پرونده خود را در دادگاه انقلاب به وکیلی بسپارند که تمامی تلاش خود را در جهت منافع موکل خود اعمال داشته و از لحاظ علمی توانایی انجام کار را داشته باشد .